DigiFolio voor Joomla! 1.5 / 2.5

digfolio25Het DigiFolio Component maakt het gemakkelijk om al je projecten (portofolio) netjes weer te geven op je website. Je kunt alle belangrijke informatie over een project tonen zoals een afbeeldingen, start- en einddata, e-mail, url gegevens, etc.

Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar in het DigiFolio Component waardoor het veelzijdig inzetbaar is en geschikt te maken voor alle website. De CSS stijl is zelfs gemakkelijk door iedereen aan te passen via de backend instellingen van het component. Op deze manier is de weergave volledig aan te passen aan de stijl van een eigen website!

Watermerken en afbeeldingen

icon-dfclear-32Voeg een watermerk toe aan elke afbeelding in je Portofolio. Er wordt een kopie gemaakt van de originele afbeelding waarop een watermerk wordt gezet; die helemaal instelbaar met een eigen tekst  inclusief kleur, lettertype, grootte, transparantie, positie en rotatie.
Wanneer je de watermerk functie uitschakeld zullen de originele afbeeldingen worden weergegven bij projecten.

icon-dfmulti32Elke DigiFolio project bevat een hoofdafbeelding (evt. weergegeven met een alternatieve miniatuur afbeeldingen) en kan daarnaast, optioneel, 5 overige afbeeldignen bevatten. Deze worden netjes weergegeven middels een FancyBox of ImageZoom popup. Er kan ook gekozen worden om geen javascript popups te gebruiken.

Meertalige ondersteuning

langMeertalige ondersteuning is volledig geimplementeerd volgens de Joomla! 2.5 principes. Voor elk project is de taal instelbaar die ook beschikbaar zijn is de Joomla! omgeving. Het component geeft op de juiste wijze de projecten en categorieen weer als er sprake is van een meertalige website.

DigiFolio Plugins

icon-dfplugin-32Er zijn drie plugins bijgevoegd bij het DigiFolio Component. Deze veraangenamen de DigiFolio ervaring aanzienklijk.
De eerste plugin is de "Content" plugin en deze zorgt ervoor dat je DigiFolio projecten kunt toevoegen in artikelen. De weergave verloopt dan niet via het DigiFolio component maar via het artikel. Je kunt op deze manier snel projecten omschrijven/toevoegen aan webpagina's.

De tweede plugin is de "Insert Button" plugin die een knop toevoegd onder aan de Joomla! tekst editor om snel een project te kunnen toevoegen aan artikelen. Middels deze knop is het niet langer noodzakelijk te onthouden welke codes gebruikt moeten worden voor het invoegen van een project in een artikel.

De derde en tevens laatste plugin is de "Search" plugin. Deze plugin voegt extra functionaliteit toe aan de Joomla! zoek functie. Er kan hiermee gezocht worden op ingegeven trefwoorden in de DigiFolio projecten.

Weergave mogelijkheden

icon-dfeditcss-32

Er zijn verschillende weergave mogelijkheden voor het tonen van DigiFolio projecten. Alles netjes gesorteerd op categorie, weergegeven als miniatuur of gewoon direct de lijst met alle projecten. Aan jezelf de keus hoe dit allemaal in te delen middels CSS en het configuratiescherm van het DigiFolio component.

Backup & Herstel

icon-dfbackup-32Natuurlijk mag een uitgebreide backup en herstel functionaliteit niet ontbreken in een component als deze. Daarom kun je snel en gemakkelijk een backup maken van alle projecten, categorieen én CSS stijlen van het component. Met een druk op de knop is alles verwerkt in backup bestanden of herstelt vanuit diezelfde backup bestanden. Natuurlijk is er de mogelijkheid om de backup als ZIP archief te downloaden later gebruik. Het ZIP archief is tevens een standaard installatie pakket voor Joomla! dat middels de Extensie installatie methode de backup bestanden op de juiste plek terug kan zetten voor gebruik in het DigiFolio component.

Live Updates

update-32Live Update functionaliteit is tevens toegevoegd. Controleer snel of er een nieuwe versie uit is van het DigiFolio Component en werk deze direct bij. Met dank aan het LiveUpdate component van AkeebaBackup.com.

 

Het DigiFolio Component kun je vinden bij de Downloads.